Eeuwig Donker wint juryprijs Indie Awards: Beste Boek 2017

Er werden 241 boeken aangedragen. Daar werden ruim 2.000 stemmen op uitgebracht. Dat leverde een longlist op van 26 boeken. Dat werd uitgedund tot een shortlist van 5 boeken. Met als klapstuk een winnaar: Eeuwig Donker, door de vakjury betiteld als Beste Boek 2017!

YASH!

Juryprijs
De shortlist bestond uit een aantal categorieën, onderverdeeld in publieksprijzen en juryprijzen. Eeuwig Donker was genomineerd in maar liefst vier categorieën:

  • Meest Spannende Boek (publieksstemmen)
  • Mooiste Cover (publieksstemmen)
  • Beste Boek (vakjury)
  • Meest Verrassende Plottwist (vakjury)

De jury * besloot in al haar onbetwistbare wijsheid dat Eeuwig Donker “uitspringt tussen alle anderen” en daarom de titel Beste Boek 2017 mag dragen!

Jurycommentaar

Niets is wat het lijkt en alles grijpt uiteindelijk in elkaar in dit boek. Dat is heel knap gedaan.
Koninklijke Bibliotheek/Literatuurplein

Een thriller waarin niets is wat het lijkt. Vol suspense, actuele thema’s, waarachtige personages, psychologische conflicten en een treffend beeld van de Rotterdamse recherche.
Elibro

Het verhaal is heel spannend neergezet. Een verrassende plottwist!
Elibro

Liefde die geen echte liefde is, passie waarvoor betaald is. Slachtoffers zijn daders en daders slachtoffers.
Elibro

Fijne schrijfstijl, leest als een speer door. Wilde het boek in een keer uitlezen! Het verhaal is spannend opgebouwd met meerdere verhaallijnen. Lekker afwisselend! Het verhaal is ook realistisch weggezet, ondanks dat het zo afschuwelijk is.
Adorable Books

Carla is me erg bijgebleven, omdat het een meisje is dat al jong in de prostitutie terecht kwam. Sowieso, je ziet een paar dingen echt niet aankomen. Knap, want bij een thriller ga je vaak al nadenken over wie het gedaan zou kunnen hebben. Hier vond ik de plottwist erg origineel en verrassend.
Adorable Books

Ik vond het sowieso wel een van de beste thrillers die ik afgelopen jaar heb gelezen.
Adorable Books

Verder vond ik het bijzonder dat de schrijver me zo wist in te pakken, zodat ik door wilde blijven lezen.
Adorable Books

The Indie Awards
The Indie Awards, dé literaire boekenprijzen voor auteurs die hun boeken in eigen beheer uitgeven, de zogenaamde Indies. De awards zijn een initiatief van Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books) en zijn in het leven geroepen om het harde werken van indie-auteurs te belonen en ze in het zonnetje te zetten.