Eeuwig Donker op shortlist The Indie Awards

Eeuwig Donker staat na publieksstemmen en beraad van een vakjury op de shortlists van The Indie Awards, dé literaire prijs voor auteurs die hun boeken in eigen beheer uitgeven.

Uit 241 nominaties drong Eeuwig Donker in januari door tot de longlist van 26 auteurs. De gehele maand februari kon er vervolgens gestemd worden door het publiek. Aldus geschiedde. Er werden dik 2.000 stemmen uitgebracht en Eeuwig Donker is in twee categorieën doorgedrongen tot de top 3 shortlist: Meest Spannende Boek 2017 en Mooiste Cover 2017.

Ook de vakjury is te spreken over Eeuwig Donker, want daar staat het boek op twee prachtige posities: Beste Boek 2017 en Meest Verrassende Plottwist!

Resumé:

Shortlist Publieksprijs:

  • Meest Spannende Boek 2017
  • Mooiste Cover 2017

Shortlist Vakjury:

  • Beste Boek 2017
  • Meest Verrassende Plottwist

Op 14 april wordt de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. Tevens zal deze dag de winnaar van de juryprijs bekend gemaakt worden.

The Indie Awards
The Indie Awards zijn een initiatief van Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books). The Indie Awards zijn in het leven geroepen om het harde werken van indie-auteurs (auteurs die niet aangesloten zijn bij een uitgeverij) te belonen en ze in het zonnetje te zetten. Er zal een jaarlijks terugkerend evenement plaatsvinden in de vorm van een Awardshow.

The Indie Awards bestaan uit juryprijzen (een driekoppige jury bepaalt de top drie – de shortlist – en kiest een winnaar) en publieksprijzen (lezers mogen stemmen op alle deelnemers).

Meer informatie: The Indie Awards