Op 15 november 2019 wordt tijdens DumpertReeten 200 met een grote BIEM KRAKAKA het debuut van René van Leeuwen aangekondigd: Lectuur voor Reaguurders. Fijn leesvoer voor als je op de wc niets te doen hebt. In dit lijvige werk lees je alles over het ontstaan van Dumpert, kudos, klassiekers, DumpertReeten en alles wat met het populaire videoplatform te maken heeft. Leuk om te lezen voor ervaren reaguurders, maar ook als je nog nooit op Dumpert bent geweest. Enne, de vrienden van de show komen ook aan het woord. Zoals Maxim, Quid, Sylvana en de boys van Rundfunk…

Spoiler!

De Grote Vrienden van de Show #1 met Rundfunk

Mijn naam is:
Rundfunk

Je kent me van:
Rundfunk

Dit is mijn levensmotto:
Mijn neef heet Otto.

Dit weten jullie nog niet van mij:
Mijn neef heet helemaal niet Otto.

Je mag me altijd wakker maken voor:
Een twee uur durende lezing over het ontstaan van het löss-landschap.

Als ik denk aan Dumpert, denk ik aan:
Flabber.

Mijn favoriete filmpje op Dumpert is:
‘Vroeger toen was het pas keiglad.’ Hiervoor was er niets, hierna was er niets. Behalve ‘Vliegend kakken #2’.

Dit soort filmpjes krijgt van mij altijd -1:
Alles met vechten, alles met ‘dit komt op Dumpert’ en alles met René.

Op Dumpert kijk ik altijd het eerste naar:
Nummer 1. Daarna nummer 4. Dan toch maar nummer 2 en 3. Nooit nummer 5, dat brengt ongeluk. Dus dan de rest van de middag op twintig verschillende computers de nummer 5 naar boven of naar beneden kudo’en, zodat we hem toch kunnen zien, want nummer 6 mag ook.

De vreemdste plek waar ik ooit heb gepoept:
Buiten, in het maanlicht van de Groenburgwal, tegen een oude eik, met een sigaar in mijn mond en kramp in mijn buik. Jullie zullen nooit weten wie van ons dit was. Het was Tom.

WC papier vouwen of proppen, en waarom?
Ik ben een propper, maar ik ben meer een vouwer.

Ik zou mijn stoelgang omschrijven als:
Wat een luie manier van een boek schrijven! Allemaal hele leuke mensen onbetaald (ONBETAALD!) om input vragen, daar de goede sier mee maken bij je vrienden, dat voor een paar grijpstuivers laten drukken op totaal milieu-onvriendelijk papier door een of andere schooierige drukkerij. Dan lekker cashen, naar je penthouse in Rotterdam en de volgende dag naar de kapper om je haar bij te kleuren, omdat je imago nou eenmaal vereist dat je rood haar hebt. Bah!

Vul in, vlak voor mij laatste diarree heb ik … gegeten:
Dit boek.

Mijn advies aan alle lezers:
Geef je geld uit aan echte literatuur zoals ‘Spijt’ van Carry Slee, of dat kookboek van dat Kluivertkind of aan die biografie van die judoka die twee keer ergens derde is geworden. Of kijk sowieso even op www.rundfunk.sexy of daar iets te kopen valt, want dan gaat het naar ons en dat zou wel even hartstikke leuk zijn. Dan hebben we hier niet onze hele binnenwereld (HAHAHA!) voor niets met jullie gedeeld. Kusje van de boys!

Direct bestellen!