Zelfbevlekking

Op 1 augustus 2017 was de jongste telg Eeuwig Donker drie maanden manuscript af en een heus boek! Dat feit werd die dag luister bijgezet door het heuglijke nieuws dat er nog eens acht 73 Nederlandse bibliotheken Eeuwig Donker in de collectie hadden opgenomen. YAY!
Een mooi moment dus om terug te blikken op de reacties, recensies en andere media-uitingen van de afgelopen drie maanden het afgelopen jaar.

Laatste update: 11 november 2018

Eeuwig Donker wint juryprijs Indie Awards: Beste Boek 2017

Recensies door (thriller)boekenblogs

Mustreadsornot.nl: vijf sterren *****
Beauty and Books Magazine: vijf sterren *****
Schrijfhart: vijf sterren *****
Sophia Magazine: vijf sterren *****
DewereldvanBryan.nl: vijf sterren *****
Koukleum.nl: vier (en een half) sterren ****
Hanneke Tinor-Centi: vier sterren ****
Thrillerlezers.nl: vier sterren ****
Thrillzone.nl: vier sterren ****
SamenLezenIsLeuker.nl: vier sterren ****
PassievoorBoeken.nl: vier sterren ****

Twijfelmoeder.nl: “Tjeerd Langstraat laat je naar adem snakken. Wat mij betreft kan deze Rotterdamse schrijver zich echt meten met de bekende thrillerschrijvers die ons land rijk is.”

Sonja Grinwis: “Tjeerd Langstraat is een intens schrijver. Zijn boeken bevatten stevig taalgebruik. Als rasechte Rotterdammert schrik ik daar niet zo snel van, maar het zou door sommigen als grof kunnen worden ervaren. Dan komt er ook nog stevige seks in voor dus je bent gewaarschuwd. Rode oortjes en wangen zijn niet uitgesloten. De boeken lezen als een rit in een achtbaan. Het gaat snel, het gaat hard, het gaat wild. Je gaat alle kanten uit. Het beneemt je de adem. Je maag draait drie keer in de rondte en als de rit ten einde is haal je opgelucht adem én wil je nog een keer.”

Boekenbijlage.nl: “Eeuwig donker is een thriller met een verhaal zoals dat hoort: spannend met een heftig plot.”

De Vlaardinger: “Tjeerd Langstraat voelt haarscherp aan hoe een thriller in elkaar steekt, zoals een goede kok niet meer of minder kruiden gebruikt om alle ingrediënten optimaal tot smaak te laten komen en een exquis maal ontstaat.”

JudithBlogtSolo.nl: “Eeuwig Donker van Tjeerd Langstraat begint met een hele spannende en sterke lead. (…) Het is dan ook niet gek dat tijdens mijn les Storytelling, waarin ik een goede lead moest meenemen, dit boek meebracht. Dit boek weet zich van andere verhalen binnen het genre ‘thriller’ te onderscheiden door de erotische scènes, die van de serieuze politiechef een echt mens maken. Mocht je nog niet overtuigd zijn: dit boek is zeker een aanrader voor thriller-fans.”

Sterrenrankings en lezersquotes

Hebban
40x vijf sterren *****
13x vier sterren ****
2x drie sterren ***

bol.com
8x vijf sterren *****

“Het tweede boek van Tjeerd Langstraat dat roept verwachtingen op… zal dit boek net zo goed zijn eerste boek? Ik kan niet anders concluderen dat het Tjeerd gelukt is om wederom een goeie thriller te schrijven.”

“Een hele aangename kennismaking met deze auteur!”

“Pageturner! Actueel onderwerp, met verrassende twist!”

Goodreads
8x vijf sterren *****
5x vier sterren ****
1x drie sterren ***

Lezersreacties algemeen

Tjeerd zet met Eeuwig Donker zijn naam weer in de spotlights, een schrijver die wat mij betreft niet onder doet voor Stephen King en Cody McFadyen.
Caroline Kuiper

Tjeerd, je boek is uit, wat een wendingen in het verhaal. Geweldig boek!

Hou je van Nederlandse thrillers? Dan is dit zeker weten een mustread!

Enorm genoten van je boek! Een intrigerend, spannend en verrassend boek! Een MUSTHAVE voor iedere thriller liefhebber! Geweldig einde waarbij alles samen komt en puzzelstukjes vallen ineen. Spannend tot de laatste bladzijde! Heel erg benieuwd hoe het verder gaat met Vos en de rest, mocht er nog een vervolg komen mag je mij zeker rekenen tot trouwe lezer! Villa Gladiola besteld want dit smaakt naar meer!
Hugo Romijn

Mooie verhaallijnen, sterke spanningsbogen, prachtig plot. #pageturner
Ester Brama

Net het boek Eeuwig Donker uitgelezen. Een heerlijk spannende thriller met een bizar einde!
Judith Regeling

Dit boek leest niet als een trein, maar als een TGV!
Carla de Vries

Ik kreeg er nachtmerries van.
Ma Langstraat

Je boek leest echt heerlijk. Goede snelheid en spannend! Fijne sprongen in tijd en vanuit verschillende personages. En heerlijk dat er geen omschrijving is hoe hoofdpersonen eruit zien zodat ik ze zelf in mijn hoofd kan inbeelden. Het is een echte pageturner. Goed gedaan meneer! Ik ben plaatsvervangend trots.
Angela van de Klok

Ik vond Jan in Villa Gladiola al een top personage maar nu hij aan de bak gaat in Rotterdam ben ik nog meer van hem houden. In dit boek heb ik hoofdpersonage Jan beter leren kennen. Ik hou ervan als een personage meegroeit en ik hem stapje voor stapje beter leer kennen. Deze stoere en gevoelige vent heeft ’t wel weer pittig in deel 2. Ik hoop dat hij (in deel 3?!?) een beetje geluk mag vinden en zijn leven in rustiger vaarwater zal komen.
Ik heb met veel plezier Eeuwig Donker gelezen en heb de wendingen in het verhaal niet aan zien komen.
Go Jan!
Geranne Jiskoot

De schrijfstijl is zeer fijn. Het is vlot en zeer beeldend geschreven. De auteur gebruikte hier aardig wat details voor en dat vond ik er goed in passen.
Brenda

Eeuwig donker is een spannend boek met een verrassend plot en zeker een aanrader.
Danielle

Scherp en pittig geschreven met een heftig einde.
Reactie via bol.com

Jeumig! Wat een goed boek! Normaal lees ik niet zo veel achter elkaar in één boek… Nu in twee dagen uit! Aanrader! Nee, a must have! Dank Tjeerd!
Marc Vollaard

Spannend en onverwacht tot het laatste moment. Verslindend van hoofdstuk tot hoofdstuk. Interessante personages die nieuwsgierigmakend beschreven zijn.
Desiree Kuijer

Een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Je wordt echt een met het verhaal. Super spannend en geweldig geschreven. Ga zo door!
Dennie Dekker

In de media

Interview Algemeen Dagblad
Interview Bol.com Lees Magazine
Interview Vrouw Magazine
Interview Schrijven Magazine
Getipt in Nieuwe Revu
Interview Radio Rijnmond, Dwars!
Interview Radio Aalsmeer, Uur van Puur
Interview Straatnieuws
Interview De Havenloods
Interview De Vlaardinger
Gers! Magazine
Interview BoekenBlad
Vriendin Zomerspecial
Podcast Het Verhaal
Villamedia, De Schepping

Overig

Villa Gladiola en Eeuwig Donker liggen inmiddels in meer dan 100 Nederlandse bibliotheken en counting. Tijdens de Spannende Boekenweken gaf ik signeersessies bij boekhandel Bensmann & Blankstein en Boekhandel Verkaaijk.

Verkrijgbaar bij o.a. Bruna, Ako, eci, The Black Sheep Indie (ebooks), bol.com enne… in je plaatselijke boekhandel!