Tattooed Rebelles

“Als je tatoeages hebt, ben je niet professioneel.”
“Wanneer je ouder bent, krijg je zeker spijt van je tatoeages.”
“Je ziet eruit als een crimineel.”

“Als je er zo uitziet, krijg je toch nooit een baan.”

Een greep van de opmerkingen en vragen die je krijgt als je (veel) tatoeages hebt. In de oorspronkelijke opzet van dit project zouden tien getatoeëerde vrouwen – Tattooed Rebelles – vertellen over hun leven, werk en ervaringen. Omdat tatoeages niet bepalen wie je bent. Is getatoeëerd zijn een belemmering en zo ja, is het die belemmering waard? Hoe worden ze behandeld en aangekeken? Tegenwoordig lijken tatoeages een trend te zijn, wat vinden ze daar van?

Fotoboek
Inmiddels zijn we een tijd verder en hebben Thamar en Tjeerd besloten dat er een fotoboek moet komen. Niet alleen met foto’s en interviews van getatoeëerde vrouwen, maar ook met mannen, postbodes, ambtenaren, hoeren, gays, trans’, christenen, moslims, kortom, van junkie tot advocaat.

Rotterdammers met tattoos, Rotterdammers met een verhaal.

De foto’s worden geschoten door Gaby Jongenelen. De interviews afgenomen door Thamar Kempees. Het boek samengesteld door Tjeerd Langstraat.

Ben jij of ken jij iemand die past in bovengeschetst plaatje? Aanmelden dan!

Twee belangrijke voorwaarden:

  • Je hebt minimaal drie tattoos.
  • Je bent op dit moment woonachtig in Rotterdam. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je achtergrond is (integendeel), maar we gaan Rotterdammers portretteren, die nú in Rotterdam wonen.