Welkom bij Jalapeño Books!
Free Call
Stand van Zaken: #1

Nog 2.930 uur… en dan is de boekpresentatie in het prachtige Natuurhistorisch Museum in mijn eigenste Rotterdam. Vanaf vandaag zal ik met onregelmatige regelmaat een blogje tikken over de stand van zaken. Ter leering ende vermaeck.

Sport
Eind juni ben ik weer in Chamonix om een 10km. trailrun te lopen. Ook ga ik voor de eerste keer de Vertical 1K doen: zo snel mogelijk 1 kilometer in hoogtemeters de Mont Blanc oprennen. En ik sta weer ingeschreven voor een Spartan Sprint, dit keer op de gletsjer van Kaprun. In de Elite-wave, want als ik dan meedoe wil ik ook weer gaan voor een WK-kwalificatie (2019) in de hoogste regionen.

(daarover… ik heb mij begin dit jaar eigenlijk al gekwalificeerd voor het WK 2018, dit jaar gehouden in Groot-Brittannië, maar in een categorie lager; zeg maar de Jupiler League. Dat trek ik niet, dus ga ik niet.)

Enfin, er wacht mij een mooi hardloopschema. Komend weekend ga ik kitesurfen, ik stap regelmatig op de mountainbike en vanaf volgende maand pak ik ook het crossfitten weer op. Die endorfine, dopamine, serotonine en noradrenaline zorgen dat mijn volle kop tot rust komt en dat mijn lichaam fit is en dat komt werkelijk alles ten goede.

En ik wil geen tietjes, dus moet je dat lijf een beetje in shape houden.

Pecunia’s
Nu heb ik natuurlijk wat niet alledaagse stappen genomen om te zorgen dat ik mij fulltime kan bezighouden met het schrijven en uitgeven van boeken. De een gaat naar de bank voor een zakelijke lening, de ander neemt er een baan bij in de avonduren, ik ging de Happy – maar niet altijd zo happy – Hobo uithangen. En het werpt zijn vruchten af.

De boekverkoop loopt gestaag door, ik mag meewerken aan het prachtige magazine STRICT Rotterdam, schrijf de rest van het jaar een column voor The Post Offline (al lid?), over anderhalve week zie je me een broodje bakkeljauw naar binnen schuiven in Metro (interview door Tara Lewis), op 9 juni ben ik te gast in de radio-uitzending bij Chris Natuurlijk! (RTV Rijnmond), tijdens de Spannende Boekenweken (6 t/m 24 juni) is er nog een leuke signeeractie, komt er een preview van RÄV online, enfin… Het was mijn moeilijkste anderhalf jaar van de bijna 14 jaar dat ik zelfstandige ben, maar mijn toko is up, en ik ben – weer – running.

Planning
Er is een fit lijf, er is inkomen, er is een boek te schrijven en de tijd sijpelt als water door mijn vingers. Kortom, ik moet mijn discipline uit het stof halen en gaan blokken. Letterlijk.

In drie blokken van twee uur schrijven per dag. Vijf dagen per week. In de ochtend loop ik hard, ik douche, ontbijt en ga aan de slag. Tot 17:00 uur plan ik geen andere afspraken in. Ik skip borrels, alles en iedereen waar ik geen zin in heb, alles en iedereen wat me energie kost i.p.v. oplevert en alles en iedereen wat me ook maar enigszins afleidt van dat eindresultaat: geen tietjes krij… DAT BOEK! Natuurlijk, dat boek afkrijgen.

RÄV, mijn derde thriller. Hier te pre-orderen waardoor je ook nog eens een korting krijgt en een uitnodiging voor de boekpresentatie.

Tot zover!