Welkom bij Jalapeño Books!
Free Call
RÄV

Vandaag, precies een maand geleden, liepen nu de eerste gasten het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam binnen. Om te horen hoe Ebru mij mooie woorden in de schoot wierp op mijn allereerste boekpresentatie ooit, om te zien hoe ik stond te stuntelen en om te ervaren hoe tof het is om met tientallen (!) mensen in een prachtig museum te vieren dat er een nieuw boek is gebaard.

De afgelopen maand was dan ook mindblowing. De eerste recensies zijn er en die liegen er niet om. Enkel vier- en vijfsterren recensies (en mijn ouders, broertjes, aanhang en zusje moeten het boek nog lezen, kén je nagaan!), lovende reacties, de eerste druk is bijkans uitverkocht (!), er komt een boekenclub aan die RÄV gaat lezen, ontleden en bespreken, er komt echt iets heel tofs aan WAAROVER IK NOG NIETS MAG ZEGGEN!, ik ga binnenkort op mijn oude middelbare school met de schrijfclub van de bovenbouw praten over het schrijversvak en natuurlijk gaan we verhalen maken, RÄV is inmiddels uitgevlogen naar Zweden, Denemarken, Noorwegen, Spanje, Engeland, Indonesië, België, Griekenland, enzovoorts, enzoverder.

Kortom, het was en is ge-wel-dig! En ik wil jou, ja jou, vanuit mijn kleine teentje bedanken dat je op de presentatie was en het – voor mij althans – tot een onvergetelijke dag heb gemaakt!

Ook een welgemeend dankjewel dat je mijn boek(en) leest. Dat is een eer, het vervult me met trots en dat is oprecht waar je het voor doet: gelezen worden.

En ik zeg met enige regelmaat “gun je [lezers, moeder, beste vriend, leuke collega, vul maar in] ook een Tjeerd!”

Kortom, er moet een beetje buzzz komen rond mijn boek(en), zodat zoveel mogelijk mensen RÄV gaan lezen. Aanschuiven bij De Wereld Draait Door en Koffietijd helpt dan behoorlijk, maar de mond-op-mond reclame, sterrenregens en mooie reviews zijn minstens zo belangrijk.

Dus… lieve lezer, zou jij een minuutje de tijd willen nemen om mee te helpen die buzzz te creëren en op bol.com, Hebban.nl en Goodreads.com het aantal sterren dat jij RÄV waard vindt aan te klikken, of zelfs een korte review te plaatsen?

En als ik nog een stapje verder ga… deel dit bericht. Spam je lokale boekhandel, gooi het op social media, zorg voor die buzzz!

Mijn dank is eeuwig en groot en veelomvattend.

Merchandise

Be cool. Wear RÄV.

En dat is nu mogelijk! Want er is een heuse merchandise shop! Je kan een tof shirt met de vos kopen. Een bio sweatshirt van Stanley & Stella. Een kekke drinkfles. Je kan zelfs de vos nog aanpassen naar je eigen smaak, formaat, kleur, etc. Of, om in het coole te blijven: je kan die shit zelf customizen, broer.

En: KORTING! Nog twee weken 15% korting op je eerste aankoop!

Eigenpijperij

En dan nu de eigenpijperij. Want kijk dan! Sterrenregens, recensies en meer van zulks.

Beeld zegt soms meer dan woorden…

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️⭐️

30x ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ en 3x ⭐️⭐️⭐️⭐️.

BAM!

Thrillers & More: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Maar, beeld is leuk, maar voor een schrijver doen juist ook woorden er toe.

Patricia
Een thriller met internationale allure. Niet alleen qua stijl, maar ook door de plekken waar de Rotterdamse schrijver je mee naar toeneemt. Bloedstollend spannend.

Ebru
#KOOPDATBOEK! Tjeerd kan schrijven. Tjeerd schrijft compact, helder, met een goede verhaallijn en helemaal eigentijds. Dus ik ben blij dat ik het hele oeuvre van Tjeerd Langstraat inmiddels in huis heb! Goed Sinterklaaskado wel.

Desiree
Een aanvulling in het thriller genre wat mij betreft. Ik hou van de schrijfstijl van Tjeerd. Je leest het net als zijn vorige thrillers in één adem uit. Het gevoel dat je meer wil lezen maar het boek al uit is. Het steekt goed in elkaar en het verhaal is verrassend, wederom. Fictie en waarheid door elkaar,misschien! Politiewerk weer zeer treffend beschreven. Religie waarvan teksten onbekend kunnen zijn worden duidelijk omschreven zodat het voor een ieder ook leesbaar is en helderheid verschaft in het verhaal. Personages waar je gevoel bij hebt of dat je er zelf onderdeel van bent. Tjeerd weet de relatiepassages ‘real life’ te beschrijven, herkenbaar voor velen lijkt mij. Gaaf dat Rotterdam weer zo prominent voorbij komt. Ik kijk uit naar Tjeerds volgende boek.

Sonja
Elk nieuw boek van Tjeerd is weer beter dan het vorige. Vanaf de allereerste bladzijde zat ik in het verhaal. In het begin lijken de hoofdstukken opzichzelfstaande gebeurtenissen te vertellen maar zodra Jan Vos ten tonele verschijnt blijkt alles toch weer op een unieke manier met elkaar verbonden te zijn.
De hoofdstukken zijn, zoals ik gewend ben van Tjeerd, vlot geschreven. In volle vaart ga je van de ene spannende situatie naar de andere. Net als je denkt op adem te kunnen komen gebeurd er weer iets waar je nekharen van overeind gaan staan.
De boeken van Tjeerd tillen het niveau van de Nederlandse thriller naar een heel nieuw niveau. Voor wie nog graag een eerste druk in bezit wil krijgen, opschieten want die is bijna uitverkocht.

Ingeborg
Alweer het derde boek van thrillermeester Tjeerd Langstraat. Het neemt je mee door heel Europa. Gewone mensen die iets ondenkbaars overkomt. En net als z’n vorige boeken geweldige aandacht voor details waardoor de verhalen van Langstraat je meeslepen terwijl je een minutieus scherp beeld geschetst krijgt van de spannende en aangrijpende ontwikkelingen. Met de vertrouwde rechercheur Vos en spanning tot het einde. Als Langstraat een nieuwe schrijver voor je is, begin dan met zijn prijswinnende Villa Gladiola. Daarna z’n eveneens bekroonde Eeuwig Donker om dan als klap op de vuurpijl weg te zakken op de bank met zijn geweldige derde boek RÄV! Ik heb weer volop genoten, zelfs een paar tranen weggepinkt en baal altijd als ik alweer aan het einde ben. Het wachten is op nummer 4.

Veronique
De proloog is ontzettend spannend en zit goed in elkaar. Het is een goed begin. De details in het verhaal zijn soms luguber en soms had ik kippenvel. (…) In het begin lijken het allemaal losse verhalen en mis je de samenhang. Op het moment dat het verhaal zich gaat ontvouwen en de verhalen samen komen, val je van je stoel. Het zit goed in elkaar. Het einde komt heel onverwacht.

Mandy
Wat een kut boek zeg. Ik had hem veel te snel uit. Nu moet ik nog langer wachten op de volgende, als die ooit komt nu SPOILERALERT *insert censuur*
Even zonder gekheid, het is een super boek, beter dan de vorige. Jij bent gewoon een Rotterdamse uitgave van Stephen King. (gezegd door een SK-fan)

Ink
Heftige start, ik word er gelijk ingezogen. Niet voor watjes!

Jocelyn
Net uitgelezen. Man wat kan jij schrijven. Leest alsof je film zit te kijken. En dat is natuurlijk ook zo met die draaiende camera. Heel vet Tjeerd.

Annelies
Dit is het derde boek van Langstraat en tevens de beste. Heel coherent geschreven qua verhaallijn. En uiteraard ontzettend spannend. Kon het boek niet wegleggen en heb het in pakweg 3 uur uitgelezen. De details zijn gruwelijk, maar net zo beschreven dat het goed behapbaar is zonder misselijk te worden. Alles is goed in balans, korte verhalen die steeds meer inzicht geven in waar het heen gaat met het verhaal, niet zulke uitgebreide seksscènes meer als in Eeuwig Donker maar nog steeds lekker om even tussendoor te hebben. Ik vond het jammer dat het boek uit was eigenlijk.

Richard
Het derde boek van Tjeerd Langstraat, na zijn tweede voorgaande boeken ben ik wel benieuwd of Tjeerd mij weer op het verkeerde been kan zetten of dat ik na twee boeken wel zou kunnen raden welke kant het verhaal opgaat. Ik ga inhoudelijk niets vertellen over het verhaal daarvoor moet je zelf het boek aanschaffen. Wel kan ik vertellen dat Tjeerd je (in ieder geval mij) ook dit keer op het verkeerde been zal gaan zetten. Net als bij de voorgaande twee wordt je meegenomen in het verhaal en wel op zo’n manier dat je het boek eigenlijk niet kan wegleggen en eigenlijk in een keer wil uitlezen. Kortom om een aanrader voor de liefhebbers van het spannende genre.

Aisch
Het eerste boek wat ik gelezen heb van Tjeerd. Maar na deze ben ik ook zeker van plan om Eeuwig donker en Via Gladiola nog te gaan lezen.
Het boek is spannend en leest makkelijk. Mooie in detail beschreven gruwel scènes. Het is zo’n boek wat je eigenlijk het liefst in 1 ruk uit leest.
Hopelijk niet het laatste boek van Tjeerd.

Abel
In dit derde boek met Jan Vos moeten er 3 moorden opgelost worden maar ondertussen leer je rechercheur Jan ook weer beter kennen. Ondertussen leer je meer over IJsland en Zweden. Tjeerd Langstraat schrijft spannende, sexy boeken die je wil lezen.

Richelle
Vanaf de 1e bladzijde pakt het boek je. De losse verhalen uit het begin komen samen tot een onverwacht en gruwelijk plot.

Marlies
Wederom een heerlijk boek om in een ruk uit te lezen. Het verhaal zit goed in elkaar en is verrassend. Echt een aanrader!

Hugo
Mooi ook om te lezen, is de progressie van hoofdpersoon Jan Vos en de worsteling die hij beleeft door eerdere gebeurtenissen in zijn werkzame en persoonlijke leven (vooral herkenbaar voor hen die de eerdere boeken hebben gelezen).
In RÄV leer je pas echt Jan Vos kennen en daarom is dit boek (van de drie) misschien wel het meest intieme en persoonlijke verhaal van rechercheur Vos.
Kortom; wie een spannende thriller zoekt, die je in het verhaal zuigt en spannend blijft tot het laatste moment, dan koop je RÄV! Kan niet wachten tot een volgend boek!!

Leonie
Op de bank met een bak thee de eerste bladzijde openslaan en verdwijnen in een andere wereld. Even word ik op het verkeerde been gezet en verrast of zelfs bevreemd het onderwerp mij.
Losse gebeurtenissen geschreven met soms schaamteloze rauwheid lezen als een kort verhaal weg, maar zodra Vos om de hoek komt kijken ontvouwt zich langzaam en vol spanning het geheel.
Opnieuw een verrassend verhaal door Tjeerd, wat heerlijk vlot leest en waarbij de laatste bladzij veel te snel komt.
Een boek wat tevens uitdaagt om na te denken over ons als menselijke wezens met al onze (on)hebbelijkheden.
Tjeerd, mogen we nog eens op reis met de Vos?

Thamar
#GORIGHEID

Meer foto’s zien? Check effe mijn Insta, FB en Twitter!