Het maakt niet uit wat ze over je zeggen, als ze maar over je praten.

En er wordt wat gepraat hoor mensen. Op de radio, in de couranten, op internet, in de mentions van mijn social media profielen. Alleen op tv (nog) niet. Volgende week schuif ik aan bij Radio Rijnmond, in juni is er een optreden bij Boekhandel Bensmann & Blankstein, enzovoorts. Enfin, zo’n drie weken na de officiële release van mijn tweede thriller Eeuwig Donker zijn er enkele honderden exemplaren over de (voornamelijk digitale) toonbank gevlogen en is er al wat rumoer ontstaan. En ik hoop natuurlijk dat dat aanzwengelt tot ‘talk of the town’ en dat nog veel meer lezers mijn boek willen lezen!

Hieronder een media-update, een kort overzicht van de meest recente interviews, reviews en fijnste quotes. (klik op de foto’s voor het hele interview, het afspelen van de podcast of het terugluisteren van het radio interview)


Voor boekenpodcast ‘Het verhaal’ interviewt Monique Huijdink (schrijver van de factionroman De Baas (NWADAM) Nederlandse en Vlaamse schrijvers over hun boek. Op 24 mei mocht ik aanschuiven in Utrecht.


Voor het Algemeen Dagblad interviewde Nadia Berkelder mij over het boek, Rotterdam en zelf uitgeven.


Gerrit van Loon onderwierp mij aan een kort vraaggesprek voor De Havenloods.


De altijd charmante Suzanne Stam ondervroeg mij over mijn street credibility voor het Straatnieuws.


Met Anna-Maria a.k.a. Puur maakte ik een gezellig uurtje radio bij het Uur van Puur op Radio Aalsmeer.


Sterrenlijstjes!
15 mei 2017, twee weken na de officiële releasedatum, vlogen de sterren me al om de oren. Op Hebban stond Eeuwig Donker op plek 16 van populaire boeken! En het is er alleen maar beter op geworden.

Op Hebban heeft Eeuwig Donker inmiddels 33 vier- en vijfsterren recensies mogen ontvangen: 28x ***** & 5x ****. Op bol.com zijn 5x ***** gegeven en de eerste uitgebreide recensies zijn terug te lezen via onderstaande links.

Thrillerlezers.nl: ****
Koukleum.nl: **** (en een half)
Mustreadsornot.nl: *****


Tjeerd zet met Eeuwig Donker zijn naam weer in de spotlights, een schrijver die wat mij betreft niet onder doet voor Stephen King en Cody McFadyen.
Caroline Kuiper

Enorm genoten van je boek! Een intrigerend, spannend en verrassend boek! Een MUSTHAVE voor iedere thriller liefhebber! Geweldig einde waarbij alles samen komt en puzzelstukjes vallen ineen. Spannend tot de laatste bladzijde! Heel erg benieuwd hoe het verder gaat met Vos en de rest, mocht er nog een vervolg komen mag je mij zeker rekenen tot trouwe lezer! Villa Gladiola besteld want dit smaakt naar meer!
Hugo Romijn

Mooie verhaallijnen, sterke spanningsbogen, prachtig plot. #pageturner
Ester Brama

Net het boek Eeuwig Donker uitgelezen. Een heerlijk spannende thriller met een bizar einde!
Judith Regeling

Dit boek leest niet als een trein, maar als een TGV!
Carla de Vries

Ik kreeg er nachtmerries van.
Ma Langstraat

Je boek leest echt heerlijk. Goede snelheid en spannend! Fijne sprongen in tijd en vanuit verschillende personages. En heerlijk dat er geen omschrijving is hoe hoofdpersonen eruit zien zodat ik ze zelf in mijn hoofd kan inbeelden. Het is een echte pageturner. Goed gedaan meneer! Ik ben plaatsvervangend trots.
Angela van de Klok

Ik vond Jan in Villa Gladiola al een top personage maar nu hij aan de bak gaat in Rotterdam ben ik nog meer van hem houden. In dit boek heb ik hoofdpersonage Jan beter leren kennen. Ik hou ervan als een personage meegroeit en ik hem stapje voor stapje beter leer kennen. Deze stoere en gevoelige vent heeft ’t wel weer pittig in deel 2. Ik hoop dat hij (in deel 3?!?) een beetje geluk mag vinden en zijn leven in rustiger vaarwater zal komen.
Ik heb met veel plezier Eeuwig Donker gelezen en heb de wendingen in het verhaal niet aan zien komen.
Go Jan!
Geranne Jiskoot

De schrijfstijl is zeer fijn. Het is vlot en zeer beeldend geschreven. De auteur gebruikte hier aardig wat details voor en dat vond ik er goed in passen.
Brenda

Eeuwig donker is een spannend boek met een verrassend plot en zeker een aanrader.
Danielle

Scherp en pittig geschreven met een heftig einde.
Reactie via bol.com

Jeumig! Wat een goed boek! Normaal lees ik niet zo veel achter elkaar in één boek… Nu in twee dagen uit! Aanrader! Nee, a must have! Dank Tjeerd!
Marc Vollaard

Spannend en onverwacht tot het laatste moment. Verslindend van hoofdstuk tot hoofdstuk. Interessante personages die nieuwsgierigmakend beschreven zijn.
Desiree Kuijer

Een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Je wordt echt een met het verhaal. Super spannend en geweldig geschreven. Ga zo door!
Dennie Dekker


Mocht je meer willen weten over het boek of over mijn ondernemingsdrang en het starten van een uitgeverij: mailen maar! Enne, boekhandels van Nederland… ik heb van horen zeggen dat deze zinderende thriller het inkopen meer dan waard is. Do it! Gewoon bij het CB, kind kan de was doen.

Bestellen via bol.com? Dat kan via onderstaande links! Wil je liever een gesigneerd exemplaar kopen? Dat kan hier!